Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se Vam se osiguralo najbolje iskustvo pretraživanja na našoj web stranici.
Nastavljanjem pregledavanja stranice, slažete se s našim korištenjem kolačića. Ukoliko želite saznati više kliknite ovdje

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.col classic

weber.col classic
weber.col classic

Prednosti proizvoda

  • za unutarnje i vanjsko lijepljenje
  • poboljšano ljepilo sa visokom moći lijepljenja
  • otporno na smrzavanje
  • smanjeno puzanje
  • povećano otvoreno vrijeme
  • za lepljenje pločica na podno grijanje
  • do formata pločica 60cm x 60cm

Elastično (fleksibilno) ljepilo za vanjsko i unutarnje lijepljenje manje upojne keramike većih dimenzija.

Razred: C2TE

 

 

Svojstva Proizvoda

O proizvodu

weber.col classic je poboljšano cementno ljepilo za lijepljenje manje upojnih keramičkih pločica, klinkera, prirodnoga i umjetnog kamena, mozaika i granitogresa većih dimenzija na unutarnje i vanjske zidne i podne površine. Primjereno je na ljijepljenje na sve vrste žbuka, cementni i anhidridni estrih, gipsanie i ostalie mineralnie podloga te u sustavima podnog grijanja.

Nijeprimjereno za lijepljenje na drvo i metal.

weber.col classic exterijer ljepilo sa produženim otvorenim vremenom i smanjenim puzanjem je primjeren izbor za zahtjevne unutarnje i vanjske radove.radove.

otvoreno vrijeme >20 min
potrošnja3 do 5 kg/m2

upotrebljivost pripremljene smjese

cca 6 sati

temperaturni uvjeti i nanošenje

+5 do +30 °C

fugiranje zidnih površina

nakon 12 sati

fugiranje podnih površina

nakon 24 sati

puna opteretivost

nakon 14 sati

Vrijednosti  navedene u  tehničnem listu, su izmjerene pri +23°C i 50% rel. vlažnosti zraka.  Više temperature vrijednosti relativno snižuju, niže pak vrijednosti  povećavaju.

Priprema i Aplikacija

Poraba

3 - 5 kg/m2

Priprava

Podloga mora biti čvrsta, suha, čista , primjereno nosiva, bez prašine, bez ulja od oplata, bez starih nenosivih slojeva boja i lakova. Slabe estrihe I cementno mlijeko obavezno obrusite. Neravne podne podloge prethodno izravnajte sa odgovarajućim weber podnim izravnalnim masama. Prije polaganja provjerite upojnost podloge I upotrijebite odgovarajući osnovni premaz.

 

Pri pripremi  podloge uzeti u obzir relevantne građevinskie norme.

Izvedba

Ljepilo razvucite po podlogi sa nehrđajućom nazubljenim gleterom  u odgovarajućoj debljini (3 do 5 mm). Postupak više puta ponovite kako bi postigli optimalno pokrivanje podloge te u potpunosti iskoristili otvoreno vrijeme ljepila.

 

Pripravljenu smjesu uporabite u periodu od 8 sati!

Uvjeti Izvedbe

Temperatura podloge i zraka pri izvedbi +5°C do +25°C. Ljepilo ne nanosite na smrznutu podlogu ili podlogu koja se otapa ili može smrznuti u sljedećih 24 sata. U vrućim i vjetrovitim danima je potrebno poroznu podlogu navlažiti sa vodom.

 

Izbjegavajte radove na direknom osunčenju i pri opasnosti od kišnjenja površina.

Pakiranje, Zdravlje i Sigurnost

Pakiranje

Vreća od 25 kg / paleta 1200 kg

Skladištenje

Do 12 mjeseci u orginalnoj ambalaži na hladnom i suhom mjestu, zaštićeno od smrzavanja i visokih temperatura.

Opći uvjeti

Društvo Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. preuzima odgovornost za kvalitetu svojih proizvoda u okviru općih uvjeta prodaje i isporuke. Zbog velikih razlika u vremenskim i drugim uvjetima izvedbe, gornje upute valja shvatiti kao opće smjernice, bez jamstva za izvedbu. Uzmite u obzir i službene smjernice, normative i podatke iz tehničkih listova. Podaci u gornjim uputama nas ne obvezuju. Shvatite ih kao preporuke sastavljene u trenutku najnovijeg stanja tehnologije izvedbe. Pretpostavljamo da je izvođač upoznat s izvedbenim tehnikama pojedinačnih komponenti. Navedeno nas ni u čemu ne obvezuje.