Ova web stranica koristi kolačiće kako bi se Vam se osiguralo najbolje iskustvo pretraživanja na našoj web stranici.
Nastavljanjem pregledavanja stranice, slažete se s našim korištenjem kolačića. Ukoliko želite saznati više kliknite ovdje

Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber.ton silikon

weber.ton silikon
weber.ton silikon

Prednosti proizvoda

  • primjerena za bojanje i obnavljanje starih mineralnih podloga
  • mikroarmirana
  • paropropusna
  • visoko vodoodbojna
  • sa dodatkom protiv razvoja algi i plijesni
  • univerzalni premaz za sanacije i novogradnje
  • visokopokrivna periva

 

 

Weber.ton silikonska fasadna boja je visoko pokrivna, na bazi silikona sa dodanim mikrovlaknima.

Klasificiramo ju kao univerzalni premaz za bojanje starih i novih fasada te za obnovu starih vapnenih i mineralnih premaza. Zbog toga je primjerena za renoviranje fasadnih sustava i starih akrilnih žbuka.

Svojstva

O proizvodu

301 nijansa po Weber ton karti.

Jednostavna izrada nijanse boje izvan Weber ton karte (RAL, NCS, drugi proizvođači).

Svojstva i prijednosti

weber.ton silikonska fasadna boja je visoko pokrivna, otporna protiv zaprljanja te sa manjom površinsoji napetosti.

Koeficient preuzimanja vlage (w) < 0,05

Koeficient otpora difuzije vodne pare (μ) 50

sd - vrijednost u sustavu (m) 0,4 

Sirovinski sustav

Polimeri, silikonska punila, posebni pigmenti, aditivi, mikrovlakna.

Priprema i Aplikacija

Podloga

Podnoga mora biti nepomična, nosiva, čvrsta, suha, bez pukotina, prašine, odmašćena i bez ostataka oplatnih ulja.

Priprema i Izvedba

Pripremni radovi:

Pri radovim obnove i sanacije moramo sa podloge predhodno očistiti sve nenosive, lako otpadajuće dijelove stare žbuke ili ostatke starih premaza i podlogu pažljivo oprati sa vodom. Popravljeni i obnovljeni dijelovi fasade moraju imati jednaku strukturu kao stari dijelovi, brez pukotina. Strukturna raznolikost podloge uzrokuje nejednakomjerne efekte boje, koji su vidljivi kao svijetle ili tamne mrlje. Fasadnu površino jednostavno obnovimo sa vapneno – cementnom žbukom u  skladu sa normativima. Za obnovu fine žbuke ili izradu nove plohe preporučujemo weber.min finu žbuku, kojoj po potrebi dodamo weber sredstvo za prijemljivost H. Stare organske premaze (disperzije, uljne premaze) odstranimo s pomoću weber odstranjivača  fasadnih mrlja te  vrućom  vodom visokotlačnim čistačem. Nakon toga podlogu temeljito operemo sa čistom vodom. Čistu i suhu podlogu premažemo sa weber silikonskim osnovnim premazom (pripravljen sa vodom u omjeru 1:1). Prije početka radova zaštitimo sve staklene, metalne i drvene elemente na fasadi.

Uputstvo za uporabu:

Nove žbuke i sustave  i sustave toplinske izolacije isprva prebojamo sa weber.ton silikonskom fasadnom bojom, razrijeđenom sa 15 – 20% čiste vode. Slijedi drugi nanos, razrijeđen sa 5 – 10% čiste vode. Farbu nanosimo sa četkom ili valjkom za bojanje.

Stare žbuke isprva premažemo sa weber učvršćivačem žbuke P61 ili weber silikonskim osnovnim premazom (pripravljenim sa vodom u omjeru 1:1, potrošnja nerazrijeđenog 0,1 kg  / m2). Nakon približno 12 sati tako pripravljenu podlogu prebojamo sa weber.ton silikonskom fasadnom bojom, razrijeđenom sa 15 – 20% čiste vode. Slijedi drugi nanos, razrijeđen sa 5 – 10% čiste vode. Boju nanosimo sa četkom ili valjkom za bojanje.

Vrijeme sušenja:

Boja je suha na opip nakon cca. 4 sata, a potpuno suha nakon 24 sata (ovisno od vremenskim uvjetima).

Potrošnja

Cca. 0,4 - 0,8 kg/m2, za dva nanosa. 

Potrošnja je uvijek ovisna o vrsti i grubosti podloge.

Uvjeti uporabe

Temperatura pri izvedbi: min. +5°C podloge i zraka. Izbjegavati radove pri direktnom osunčenju i pri mogućnosti od navlaživanja površina.

Pomagala i alati

Valjak za bojanje, četka.

Kante, posude i alat također očistimo sa vodom. Također moramo očistiti i ugrađjene elemente na fasadi.

Pakiranje, Zdravlje i Sigurnost

Pakovanje

U kantama po 7kg I 25kg

Skladištenje i rok uporabe:

Do 12 mjeseci u orginalno  zatvorenoj ambalaži, skladišteno u suhom i prozračnom prostoru, zaštićeno od smrzavanja i visokih temperatura.

Opći uvjeti

Društvo Saint-Gobain Gradbeni izdelki d.o.o. preuzima odgovornost za kvalitetu svojih proizvoda u okviru općih uvjeta prodaje i isporuke. Zbog velikih razlika u vremenskim i drugim uvjetima izvedbe, gornje upute valja shvatiti kao opće smjernice, bez jamstva za izvedbu. Uzmite u obzir i službene smjernice, normative i podatke iz tehničkih listova. Podaci u gornjim uputama nas ne obvezuju. Shvatite ih kao preporuke sastavljene u trenutku najnovijeg stanja tehnologije izvedbe. Pretpostavljamo da je izvođač upoznat s izvedbenim tehnikama pojedinačnih komponenti. Navedeno nas ni u čemu ne obvezuje.